Тісторозділювачі - це спеціальне хлібопекарське обладнання, призначене для механізованого ділення тіста на заготовки необхідної ваги і автоматичного формування округлених шматочків тіста або закатаних в циліндр (для випічки багетів). Ці апарати активно застосовуються на підприємствах хлібобулочної та кондитерської. промисловості. Лінія дільник-круглитель використовується в промислових кондитерських і пекарських цехах, окремі компактні апарати встановлюються в невеликих міні-пекарнях.
Тістороздільнбвальні машини купити для оснащення пекарні
Ці машини можуть відрізнятися за способом нагнітання тесту в ділильну камеру. Вони бувають: шнекові, валкові, лопатеві та вакуумні.
Принцип дії більшості тесторозділювачів включає три основні функції:
- видавлювання тесту шнеком через спеціальний конус, від внутрішнього діаметра якого залежить порція продукту; відмірена об'ємна порція зазвичай відрізається автоматично керованим ножем;
- видавлювання тесту поршнем з обертового барабана за принципом барабанних формуючих машин; подача тесту в ділювальний барабан може здійснюватися як при надмірному тиску, так і в умовах вакууму;
- продавлювання тесту поршнем через матриці; поршень приводиться в дію від механічної або гідравлічної системи.
Сучасне пекарське обладнання має відповідати наступним вимогам: безпека, ергономічність, ефективність, продуктивність і довговічність. Лише при дотриманні всіх цих вимог машина стане вашим справжнім помічником на виробництві і буде радувати вас і покупців вашої продукції.Дільники тесту так само можуть виконувати функцію округлення тесту.
Тестоокруглювач - це машина, призначена для додання тестовим заготовкам кулястої форми. Вона підвищує щільність тесту і її пористість, що позитивно позначається на якості тесту.
Найбільш широко відомі тестоокруглювачі, так званого "равликового типу", округлюють тестову заготовку за рахунок її просування через равликоподібну кришку машини. Розмір отримуваної заготовки залежить від відстані між стінками канавок "равлики ".
Тестоокруглювачі широко застосовуються на кондитерських і хлібобулочних підприємствах. Вони є важливою частиною всього виробничого процесу. Найчастіше їх використовують у виробництвах високої і середньої потужності для роботи з великою кількістю тесту. Найбільш часто це обладнання можна зустріти в піцерійному і пекарному виробництвах, так як висока продуктивність тестоделителей (середня становить близько 500-700 порцій на годину) не затребувана на дрібних підприємствах. Маса цих заготовок може коливатися від 0,05 до 1,2 кг залежно від призначення машини.
Для невеликих виробництв вибирають тістоделітелі-округлювачі, що поєднують в собі обидві функції цих машин.