На сьогодні піца - популярна і затребувана страва в кожному куточку світу. Різноманітні види піци дозволяють кожному з покупців підібрати ту, яка буде йому по смаку, додаючи необхідні інгредієнти. Піцерія може пропонувати своїм гостям кілька форматів піці, наприклад, італійська або американська. Так, італійську піцу готують на тонкому хрусткому тісті, а американську - на пухкому. Тісто для американської піці ще називають "пан-тісто", в таку піцу замість оливкового олії додають рослинну.
Щоб процес виробництва піці був швидким, налагодженим і якісним, необхідно використовувати спеціальне обладнання для піцерії б/в . Якщо до вибору обладнання для піцерії б/в підійти ґрунтовно і серйозно, воно гарантовано і швидко себе окупити.
Піцерію можна обладнати різним обладнанням, лінія обладнання для піцерії б/в залежатиме від виготовлюваної продукції, проте існує обов'язковий набір обладнання, яким необхідно оснащувати кожен заклад, в меню якого присутня Піца. Розглянемо основне обладнання для піцерії б/в:
- Тістоміси б/в;
- Прес для піці б/в;
- Печі для піці б/в;
- Холодильні столи б/в;
- Конопіца б/в;
- Інвентар для піцерії.
Тістоміс б/в належить до електромеханічного обладнання. Це обладнання для піцерії б/в призначене для замішування тіста. Тістоміси справляються з крутим або дріжджовим тістом. Тістоміс б/в складається з мішального органу, діжі та приводного механізму. Існує багато моделей тістомісів. Основна їх відмінність - об'єм діжі. На нашому сайті в розділі обладнання для піцерії б/в ви зможете знайти тістоміси з об'ємом діжі від 10 до 60 літрів та об'ємом разового завантаження від 5 до 50 літрів. За наявністю варіантів швидкостей тістоміс б/в може бути одношвидкісним або двошвидкісним. Перша швидкість використовується для замішування тіста, а друга - для утворення структури самого тіста. Мішальний орган може бути у вигляді петлі, спіралі, краплі, виделки.
Прес для піци - спеціальне обладнання для піцерії б/в , яке використовується для формування тістової основи - карсту. Прес для піці виконується в одному з двох варіантів: прес-розкатка та прес з підпіканням. Формування карсту відбувається у два етапи: пресування до необхідного діаметра тістової заготовки, стабілізація форми шляхом підпікання карсту між двома пластинами.
Обладнання для піці б/в холодильний стіл застосовується на стадії приготування напівфабрикатів для піці, для зберігання начинок піці та їх заготовок. Робоча поверхня холодильного столу використовується для розкатки тіста, додавання начинок, соусів. Холодильний стіл б/в оснащений камерою, в яку можна поміщати отримані заготовки. Він має двоє або четверо розпашних дверей, відділення для гастроємностей, полиці або демонстраційні вітрини. Робоча поверхня холодильного столу виготовляється з нержавіючої сталі, мрамору або граніту. Вона легко миється і довго залишається холодною.
Смакові якості та зовнішній вигляд піці формуються на стадії її випікання. Для випікання піци використовується спеціальне обладнання для піцерії б/в - печі для піці б/в. Випікання піці - важливий процес, що вимагає уваги та серйозного підходу, тому вибирати піч для піці необхідно ґрунтовно. У печі для піці страва готується за 2-3 хвилини при температурі 300-350 С.За типом підключення печі для піці б/в бувають газові та електричні. Піч для піци може бути розрахована на одну або дві камери для піци діаметром 30 см, 34 см або 35 см.
Також пропонуємо вашій увазі новинку у світі фаст-фуду - конопіцу. Конопіца - традиційна начинка для піці, завернута у конусний стаканчик з дріжджового тіста. Для приготування конопіци необхідне спеціальне обладнання для піцерії б/в - прес для конопіци. Конус для такої піці може бути до 15 см завдовжки та до 8 мм