Картопля, буряк, морква та інші коренеплоди є основним складовим багатьох страв, а значить, що перед приготуванням продукту коренеплід необхідно ретельно очистити. Щоб процес очищення коренеплодів відбувався швидко і без зайвих витрат людських ресурсів, на ринку технологічного обладнання для ресторанів б/у існує спеціальний апарат картоплечистка б/в. Купити апарат для чищення картоплі б/у - значить придбати універсальний агрегат, який працює не тільки з картоплею, але і з іншими коренеплодами: морква, ріпа, буряк.
Професійна картоплечистка б/у позбавляє плід від шкірки на 95% в середньому - це досить високий показник, оскільки деяка кількість шкірки все одно залишається в поглибленнях або виїмках коренеплоду. Повністю стовідсоткового очищення картоплі можна домогтися тільки якщо це буде молода картопля. Ручне очищення коренеплоду усуне цей недолік з легкістю і дуже швидко.
Поставити картоплечистку б/в на своєму підприємстві громадського харчування - значить збільшити продуктивність, полегшити працю персоналу, прискорити процес очищення продуктів. У середньому продуктивність однієї професійної картоплечітськи б/в становить від 60 до 120 кг на годину. Уявіть, скільки співробітників знадобитися, щоб домогтися такого ж результату при ручному чищенні картоплі!
На продуктивність апарату для чищення картоплі б/у прямо впливає обсяг завантажувального бункера. Так, картоплечистка б/в з об'ємом бункера на 5 кг картоплі обробить від 60 до 120 кг плодів. Апарати, завантажувальний бункер яких розрахований на 15 кг очищає до 400 кг картоплі, а бункер на 25 кг завантаження обіцяє продуктивність до 600 кг коренеплодів.
Перед використанням картоплечистки б/у, коренеплоди необхідно ретельно вимити, позбавити від каменів і бруду - це дозволить уникнути пошкодження обладнання. Краще буде, якщо перед тим, як відправити овочі в бункер, ви їх попередньо відкалібруєте, тобто підберете приблизно однакові картоплини за розміром. Це робиться, щоб апарат для очищення овочів б/у не чистив тільки велику картоплю, а дрібний відправляв у відходи.
Сам процес очищення картоплі відбувається дуже швидко і просто: чисто вимиті коренеплоди завантажують в робочу камеру, там вони потрапляють на обертовий диск. Під абразивним покриттям поверхні диска під силою тертя з картоплі або іншого коренеплоду знімається шкірка. Відходи, які утворюються в процесі чищення коренеплодів, змиваються з поверхні водою. Згодом всі відходи потрапляють в спеціальний бункер-ємність. Для роботи з апаратом необхідно підключення до водопроводу і каналізації.
Компанія «Б/У HoReCa» пропонує купити машину для очищення картоплі б/в у відмінному стані. Обладнання пройшло повну передпродажну підготовку. Доставка апарату для чищення коренеплодів по Україні та в Крим.