В умовах виробництва будь-якого формату підприємці віддають перевагу автоматизованій техніці - це економить час і трудові ресурси. Одним з винаходів, покликаних на допомогу кухарям, є тестомес.
Тестомес або тестомесильна машина б/у використовується для швидкого, але головне, якісного замісу тесту: змішує борошно, воду, сіль, цукор, дріжджі, масло та інші необхідні інгредієнти до однорідної маси. Тестомес б/у надає тесту необхідні фізичні та механічні властивості, а також насичує його повітрям - створює всі необхідні умови для бродіння тестової маси.
Існує два типи тестомесів, які розрізняються залежно від виду тесту: дріжджові тістомеси та тістомеси для крутого тіста.
За способом замісу тестомеси діляться на: тестомес б/в безперервного замісу і порційного.
Порційний заміс використовується в апаратах періодичної дії, де дежа стаціонарна або підкатна. Тісто замішується через певні інтервали часу заданими порціями.
Безперервний заміс тесту доречно використовувати на великих підприємствах з великою продуктивністю. Тістомес замішує тісто безперервно і одночасно на всіх ділянках і стадіях. Після цього однорідна маса виходить суцільним потоком з машини.
"Руки тестомеса" - місильний орган, від якого буде залежати якість готового тесту. Місильний інструмент може бути різної форми: лопатка, виделка, крапля, петля, спіраль. Незважаючи на таку різноманітність форм місильного органу, найбільш поширеними є S-подібні і Z-подібні місильні інструменти.
S-подібний тестомес ще називають спіральним тестомесом б/у. У таких тестомесах форма місильного інструменту нагадує букву S. Тут місильний орган обертається всередині дежі навколо своєї осі. Прийнято використовувати для замісу листкового, прісного, дріжджового опарного і безопарного тіста.
Z-подібний місильний орган нагадує образ літери Z. На корпусі Z-подібних тістомесів закріплюється дежа і електродвигун. Через дежу проходять два робочих вала з Z-подібними лопатями. Опускаючись в дежу, лопаті рухаються назустріч один одному і замішують тісто. Популярні для замісу заварного тіста або дуже крутого тіста на пельмені, чебуреки, локшину.
Вибираючи тестомес для свого підприємства, необхідно чітко відповісти собі на кілька основних питань, з відповідей на які стане зрозуміло, який купити тестомес:
1. Яке тісто планується замішувати: дріжджове, прісне, листкове, зі зниженою або підвищеною вологістю?
2. Який обсяг продукту буде замішуватися? - з цього випливає вибір обсягу дежі;
3. Які основні або додаткові параметри і функції можуть знадобитися в процесі використання тестомеса б/у? - наявність декількох швидкостей, наприклад.
Компанія "Б/У HoReCa" пропонує купити тестомес б/в. Якщо у вас виникають труднощі з вибором обладнання, наші менеджери проконсультують вас і допоможуть підібрати необхідну модель. Всі тістомеси б/у проходять відновлювальні роботи і передпродажну підготовку. Нашим клієнтам ми пропонуємо тільки якісне обладнання. Конкурентоспроможні ціни та приємна співпраця. Доставка по Україні та в Крим.