Ми не помилимося, якщо назвемо пароконвектомат серцем вашої професійної кухні. У 1976 році німецька компанія Rational випустила перший пароконвектомат і справила фурор на ринку технологічного обладнання для ресторанів. Їх особливістю стала можливість використовувати під час приготування страв режим пари, режим конвекції одночасно або окремо. Повітря разом з парою циркулює з великою швидкістю по всій робочій камері. Завдяки цьому в камері підтримується однакова температура і забезпечується рівномірне приготування страв.
Пароконвектомати та їх головні переваги
- Продукти в пароконвектоматі не треба перевертати, і не відбувається зайвих енерговитрат на відновлення температури в камері;
- B одній камері печі можна готувати різні продукти, це безперечно дозволяє економити час на приготування, трудові витрати і найголовніше - місце на кухні;
- Bce страви, приготовані в пароконвекційній печі , не втрачають свої корисні і поживні властивості і набувають привабливий апетитний вигляд і аромат;
Як працюють пароконвектомати
Пароутворення в пароконвектоматах може бути двох типів: інжекторний та бойлерний пароконвектома т.
Бойлерні системи в пароконвектоматах зустрічаються частіше. Саме такий спосіб утворення пари був у першому німецькому пароконвектоматі Rational. Нагрівання води в цих пароконвектоматах відбувається в бойлері - парогенератор, який знаходиться всередині пароконвектомата. Коли вода закипає, вона перетворюється на пару, яка через спеціальні клапани надходить у робочу камеру.
Бойлерні пароконвекційні печі вимагають підключення до водопроводу через спеціально встановлений фільтр-водозм'якшувач.Такий водозм'якшувач зменшить небажані кальциновані відкладення в парогенераторі і продовжить термін служби пароконвектомата. Для очищення нагрівальних елементів рекомендується використовувати спеціальні очисні миючі засоби.
- Режим низькотемпературної пари. Температура робочої камери від 35 до 99 С. Такий режим дозволяє варити, гасити, пастеризувати, вимочувати, бланшувати, консервувати. Спеціальний датчик стежить за температурою повітря в камері.
-
- Режим розігріву. Принцип такого режиму схожий з роботою пароконвектомата в комбінованому режимі з тією різницею, що пара подається більше. З режимом розігріву ви зможете уникнути пересихання або навпаки перезволоження продуктів і страв. Режим розігріву використовується для підігріву раніше приготованих страв або продуктів, розморожування.
-
Купити пароконвектомат
Компанія "Б\у HoReCa" пропонує вам купити пароконвекційну піч . Ми пропонуємо тільки якісне обладнання. Сертифіковані фахівці проводять відновлювальні роботи та передпродажну підготовку. Пропоноване нами б/у обладнання для ресторанів завжди у відмінній робочій якості. Конкурентно спроможні ціни та приємна співпраця.Доставка по Україні та в Крим.